Docsis & WiFi Internetsystemen

DOCSIS Internetsystemen

Betrouwbaar en snel internet via uw CAI-Netwerk

Na jaren ervaring te hebben opgedaan met ‘internet via de kabel’ in de grote landelijke CAI-netwerken kregen wij zo’n 10 jaar geleden het verzoek van een recreatieondernemer om naar het ‘draadloze’ internetsysteem op het terrein te kijken. Men ontving steeds meer klachten van zowel vaste als recreatieve gasten met betrekking tot de (lage) snelheid en de (onbetrouwbare) beschikbaarheid van de internetverbinding. Het systeem bestond uit een aantal ‘Wifi hotspots’ (Access Points) die verbonden waren met een ADSL internetverbinding. Met een beperkt aantal gebruikers gesitueerd op korte afstand van het Access Point voldeed het systeem jaren prima echter met de toename van het aantal gebruikers met verschillende apparaten en een veranderde behoefte van het internet bleek de capaciteit snel onvoldoende.

Omdat op het terrein van de camping en het bungalowpark een coax kabelnetwerk aanwezig was konden wij een heel helder advies geven, internet volgens het DOCSIS protocol via het coax kabelnetwerk zodat de gasten/gebruikers het internet/wifi ‘zoals thuis’ gaan ervaren. Voordat het internetsysteem als zodanig geïmplementeerd kon worden moest het (verouderde) kabelnetwerk deels gerenoveerd worden met als positieve bijkomstigheid dat ook de kwaliteit van de TV-ontvangst (toen nog analoog) enorm verbeterd werd. In alle bungalows zijn DOCSIS kabelmodems met ingebouwde Wifi-router geplaatst en op het campingterrein hebben we kleine clusters met dezelfde DOCSIS kabelmodems met Wifi-router geïnstalleerd zodat ook voor de kampeerder met tent, caravan of camper snel en betrouwbaar internet beschikbaar kwam. Al tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden namen de klachten af en maakten uiteindelijk plaats voor blije geluiden op het terrein en positieve waarderingen op reviewsites. Dit laatste leverde voor deze ondernemer na enige tijd extra boekingen en vervolgens een meetbaar hogere bezettingsgraad op.       

Vergelijkbare situaties zijn we daarna meer en meer tegen gekomen maar ook systemen gebaseerd op een andere techniek en filosofie waarbij toch op een gegeven moment blijkt dat de capaciteit en snelheid niet meer kunnen voldoen aan de steeds veeleisender wordende gebruikers. DOCSIS internetsystemen hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen en de techniek is in de loop der jaren verder betaalbaar geworden. Toch blijft het maatwerk en vraagt ieder (bestaand) netwerk een specifieke aanpak om het systeem te implementeren. Heeft u een kabelnetwerk en wilt u ook snel en betrouwbaar internet aan uw gasten/gebruikers bieden neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.              

In steeds meer buitengebieden en in kleine kernen wordt glasvezel aangelegd met aansluitpunten tot aan de ingang van campings, bungalowparken en (zorg)instanties. Ook hier hebben wij inmiddels positieve ervaringen opgedaan door deze aansluitingen te gebruiken voor gezamenlijk internet via DOCSIS.  

Wifi internetsystemen

Draadloos internet, daar waar het nodig Is

Naast DOCSIS internetsystemen zijn wij ook gespecialiseerd in Wifi netwerken in gebouwen of een open terrein. Een Wifi netwerk is eveneens maatwerk en kan erg goed in combinatie met een DOCSIS systeem opgebouwd worden. De Wifi Access Points worden hierbij niet draadloos met elkaar verbonden maar middels DOCSIS of glasvezel infra. Wij passen uitsluitend hoogwaardige netwerkcomponenten toe zodat te allen tijde over een betrouwbaar Wifi systeem beschikt kan worden.

Glasvezel Netwerken

Toekomstbestendige infrastructuur hoeft niet duur te zijn

Wanneer er nog geen bestaand kabelnet op uw terrein aanwezig is of wanneer er toch gegraven gaat worden is het verstandig glasvezelbekabeling aan te leggen. De kabel, de materialen om de kabel af te werken, alsmede de actieve apparatuur zijn tegenwoordig zeer betaalbaar. Dat, samen met de schier oneindige mogelijkheden, maakt het dat wij vaak de aanleg van glasvezel adviseren. Eventueel wordt deze dan nog gecombineerd met koperkabel voor de laatste meters naar de gebruikers of naar AccessPoints. Wij hebben de kennis en vaardigheden in huis om zelf een glasvezelinfrastructuur te kunnen opbouwen, afwerken, bemeten en activeren.